زلزله دیباج در استان سمنان را لرزاند (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) از کمک دانشجویان برای اثاث کشی خانه استاد تا معمای ترک تحصیل دانشجویان دکترا ! اتصالی برق پشت‌بام، منزل مسکونی را به آتش کشید + تصویر حادثه (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) افشاگری یک رسانه علیه قلیان اکسیژن| طرح مطالعاتی یامنفعت‌طلبی وبازی باسلامت جوانان؟ افشای راز قتل یکی از مدیران شهرداری به دست همسرش ماجرای استفاده بلاگر اینستاگرامی از آمبولانس در شیراز چه بود؟ پیش بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح زرد در استان اعترافات تکان دهنده جوانی که مادر خود را به قتل رساند (۱۷ اردیبهشت) قصاص ۲ قاتل و فرصت دوباره زندگی برای سومین نفر کشف سه کیلوگرم تریاک از معده سرنشینان یک خودرو در بجستان (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تشدید نظارت بر اتاق‌های فرار تهران دستگیری متهم‌به‌جعل مهر‌های ادارات در مشهد شانه کردن مو چه تاثیری در سلامت و زیبایی آن دارد؟ رفع تندی غذا با چند راهکار ساده عوارض روانی سقط جنین روی مادر نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب | بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها ارتباط دارد هشدار! تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود آموزش عبور و مرور در خیابان را  از  خردسالی شروع کنیم
سرخط خبرها

این دارو‌ها، شما را کوررنگ می کند!

  • کد خبر: ۸۸۶۱۴
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۴
این دارو‌ها، شما را کوررنگ می کند!
کوررنگی بیشتر در آقایان دیده می‌شود و در اکثر مواقع زنان کروموزوم معیوب را که مسئول انتقال کوری رنگ است، حمل می‌کنند، اما مردان بیشتر این بیماری را به ارث می‌برند.

به گزارش شهرآرانیوز، طبق تحقیقات انجمن بینایی سنجی آمریکا، حدود ۸ درصد از مردان سفید پوست در مقایسه با ۰.۵ درصد از زنان از تمام قومیت‌ها با کمبود بینایی رنگ به دنیا می‌آیند.

یک تحقیق با منابع معتبر در سال ۲۰۱۴ در مورد کوری رنگ در کودکان پیش دبستانی جنوب کالیفرنیا دریافت که کمبود بینایی رنگ در کودکان سفیدپوست غیر اسپانیایی تبار بیشتر و در کودکان سیاه پوست شیوع کمتری دارد.

آکروماتوپسی از هر ۳۰، ۰۰۰ نفر در سراسر جهان ۱ نفر را درگیر می‌کند. از این تعداد مبتلا تا ۱۰ درصد از افراد، به طور کلی رنگ را درک و مشاهده نمی‌کنند.

انواع کوری رنگی

کوری رنگ سه نوع اصلی دارد که می‌توان آن را به گروه‌های زیر تقسیم بندی کرد:

در نوع اول، فرد در تشخیص تفاوت بین قرمز و سبز مشکل دارد.

در نوع دوم، فرد در تشخیص زرد و آبی مشکل دارد.

نوع سوم آکروماتوپسی “achromatopsia ” نام دارد. فرد بیمار با این نوع از کوررنگی به هیچ وجه نمی‌تواند رنگی را درک کند همه چیز خاکستری یا سیاه و سفید به نظر می‌رسد. آکروماتوپسی کمترین تعداد ابتلا در بیماری کوری رنگ را دارد.

فرد چطور به کوررنگی مبتلا می‌شود؟

کوررنگی ارثی

کوررنگی می‌تواند ارثی یا اکتسابی باشد و در حقیقت کوررنگی ارثی بیشتر در بین بیماران دیده می‌شود و می‌توان گفت علت این موضوع نقص ژنتیکی است.

تمام این توضیحات این مفهوم را می‌رساند که، اختلال و بیماری از طریق خانواده منتقل می‌شود. فردی که دارای اعضای خانواده مبتلا به کور رنگی است با احتمال زیادتری به این بیماری مبتلا می‌شود.

کوررنگی اکتسابی

کوری رنگی اکتسابی در اواخر زندگی خود را نمایان می‌کند و می‌تواند به طور مساوی بر مردان و زنان تأثیر بگذارد.

بیماری‌هایی که به عصب بینایی یا شبکیه چشم آسیب می‌رسانند می‌توانند سبب بروز کوری رنگ اکتسابی شوند و به این علت، در صورت تغییر دید یا بینایی رنگی، باید به پزشک اطلاع داده شود.

البته باید توجه داشته باشید که، این موضوع ممکن است نشان دهنده یک مسئله اساسی و جدی‌تر باشد.

دارو‌های مسبب کوررنگی

برخی ازدارو‌ها، همچون دارو‌های ضد روان پریشی کلرپرومازین “chlorpromazine” و تیوریدازین “thioridazine”، نیز می‌توانند عاملی باشند برای بروز کوررنگی در افراد و دید رنگی چشم را تغییر دهند.

از سوی دیگر آنتی بیوتیک اتامبوتول “ethambutol” (Myambutol) که سل را درمان می‌کند، نیز امکان دارد سبب ایجاد مشکلات عصب بینایی و اختلال در دیدن برخی از رنگ‌ها شود.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->